Ga naar de inhoud

Showroom in Heiloo (NH)

Vertrouwd door méér dan 30.000 klanten

Levenslange gratis service

Veelgestelde vragen

Waarom een camera met bewegingssensor aanschaffen?

In een wereld waarin veiligheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om uw eigendommen goed te beschermen. Beveiligingscamera’s zijn hierbij een uitstekende oplossing, maar hoe kiest u de juiste camera? Een camera met bewegingssensor kan precies zijn wat u nodig heeft. In deze blog bespreken we de voordelen van zo’n camera, hoe deze technologie werkt en welke opties Dutch Security Systems biedt.

Wat is een camera met bewegingssensor?

Een camera met bewegingssensor is een beveiligingscamera die bewegingen in een bepaald gebied detecteert en daarop reageert. Dit type camera is ontworpen om verdachte activiteiten te signaleren en direct een waarschuwing te sturen. Hierdoor kunt u snel reageren op mogelijke dreigingen en uw eigendommen beter beveiligen.

Voordelen van een camera met bewegingssensor

Het aanschaffen van een camera met bewegingssensor biedt tal van voordelen:

  • Directe waarschuwingen: Zodra de camera een beweging detecteert, ontvangt u een melding op uw smartphone of ander apparaat. Dit stelt u in staat om snel te reageren op mogelijke dreigingen.
  • Efficiënte bewaking: U hoeft niet continu de camerabeelden in de gaten te houden. De camera doet het werk voor u en waarschuwt u alleen wanneer het relevante bewegingen detecteert.
  • Verhoogde veiligheid: Bewegingsdetectie kan helpen bij het voorkomen van misdrijven doordat verdachte activiteiten snel worden opgemerkt en aangepakt.

Hoe werkt een camera met bewegingssensor?

Wanneer een beveiligingscamera beweging detecteert, gebeurt er het volgende:

  1. Detectie: De camera herkent beweging in het bewaakte gebied.
  2. Melding: U ontvangt een melding op uw smartphone, tablet of computer via een app.
  3. Livebeelden bekijken: U kunt direct inloggen en de live-beelden bekijken om te zien of er sprake is van een dreiging.
  4. Actie ondernemen: Als er sprake is van een dreiging, kunt u direct de nodige maatregelen nemen, zoals het inschakelen van de politie.

Slimme bewegingssensoren met AI-beeldherkenning

Moderne beveiligingscamera’s, zoals die van ons, maken gebruik van AI en geavanceerde beeldherkenningstechnologieën om beweging te detecteren. Dit werkt als volgt:

  • Analyse van pixels: De camera analyseert continu de pixels in het beeld. Wanneer de pixels veranderen, herkent de camera dit als beweging.
  • AI-algoritmen: Door gebruik te maken van AI, kan de camera onderscheid maken tussen relevante bewegingen (zoals mensen en voertuigen) en irrelevante bewegingen (zoals vallende bladeren of huisdieren).
  • Extra functies: Sommige camera’s bieden extra functies, zoals gezichtsherkenning en voertuigdetectie, waardoor de bewegingsdetectie nog efficiënter en nauwkeuriger wordt.

Opties bij Dutch Security Systems

Alle camera’s van Dutch Security Systems beschikken over bewegingsdetectie. Hier zijn enkele van de beste opties:

  • PRO dome camera – QHD 2Kbiedt eveneens haarscherpe QHD 2K beelden en beschikt over een motorische lens, waardoor je kunt inzoomen op beelden zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies. Ook deze camera beschikt over slimme bewegingsdetectie.
  • PTZ dome camera – QHD 2K – Sony 5MP: PTZ-camera, die je kunt draaien, kantelen en waarmee je kunt in- en uitzoomen. Hiermee is het mogelijk om 360 graden rond te kijken en tot 100 meter in te zoomen. Beschikt over slimme bewegingsdetectie en volgt automatisch personen en voertuigen.

Deze camera’s hebben allemaal bewegingsdetectie en bieden verschillende functies en specificaties om aan diverse beveiligingsbehoeften te voldoen.

Conclusie

Een camera met bewegingssensor biedt vele voordelen, zoals directe waarschuwingen, efficiënte bewaking en verhoogde veiligheid. Onze camera’s beschikken over geavanceerde bewegingsdetectie die niet alleen bewegingen detecteert, maar ook onderscheid maakt tussen verschillende soorten bewegingen. Hierdoor ontvangt u alleen meldingen bij relevante activiteiten, wat zorgt voor een hogere betrouwbaarheid en minder valse alarmen. Wilt u meer weten over onze beveiligingscamera’s? Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel advies en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw eigendommen te beveiligen met de nieuwste technologie.

Meer artikelen

Welke beveiligingscamera kopen? Uw gids voor de juiste keuze

In een wereld waarin veiligheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om uw eigendommen goed te beschermen. Beveiligingscamera’s zijn hierbij een uitstekende oplossing, maar hoe kiest u de juiste camera? Een camera met bewegingssensor kan precies zijn wat u nodig heeft. In deze blog bespreken we de voordelen van zo’n camera, hoe deze technologie werkt…

Lees meer

Coax of UTP: welke kabel is het beste voor mijn camerasysteem?

In een wereld waarin veiligheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om uw eigendommen goed te beschermen. Beveiligingscamera’s zijn hierbij een uitstekende oplossing, maar hoe kiest u de juiste camera? Een camera met bewegingssensor kan precies zijn wat u nodig heeft. In deze blog bespreken we de voordelen van zo’n camera, hoe deze technologie werkt…

Lees meer

Volg ons op:

7 dagen per week bereikbaar voor advies

072 202 9024