Ga naar de inhoud

Showroom in Heiloo (NH)

Vertrouwd door méér dan 30.000 klanten

Levenslange gratis service

Type camera's

De voordelen van een dome camera

Een dome camera is een populaire keuze voor beveiligingssystemen, zowel in commerciële als particuliere omgevingen. In dit artikel bespreken we wat een dome camera is, wat de voordelen van een dome camera zijn en in welke situaties deze camera het meest geschikt is.

Wat is een dome camera?

Een dome camera heeft een halve bolvorm en is vaak te vinden aan plafonds of muren. De camera is meestal geplaatst in een doorzichtige koepel, wat bijdraagt aan de discrete uitstraling en bescherming tegen vandalisme. Dome camera’s zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en bieden een breed gezichtsveld, waardoor ze ideaal zijn voor het bewaken van grotere gebieden.

Wat is een audio dome camera?

Audio dome camera’s zijn vergelijkbaar met standaard dome camera’s, maar hebben de extra functionaliteit van geluidsopname. Dit biedt extra informatie bij incidenten, maar ze zijn meestal duurder dan gewone dome camera’s.

Voordelen van een dome camera

Discreet ontwerp

Een van de grootste voordelen van een dome camera is het discrete ontwerp. De bolvormige behuizing maakt het moeilijk voor mensen om te zien waar de camera precies op gericht is. Dit vergroot de effectiviteit van de bewaking, omdat potentiële criminelen wel zien dat er camerabewaking is, maar niet zeker weten of ze worden gefilmd.  

Breed gezichtsveld

Dome camera’s bieden een breed gezichtsveld, waardoor ze ideaal zijn voor het bewaken van grote gebieden zoals winkelvloeren, magazijnen en kantoren. Het brede gezichtsveld vermindert de noodzaak voor meerdere camera’s, wat kostenbesparend kan zijn.

Flexibele installatie

U kunt onze dome camera’s zowel aan plafonds als muren monteren, waardoor ze zeer flexibel zijn in installatie. Dit maakt het gemakkelijker om de camera op de beste plek te installeren voor optimale dekking en zicht.

Nachtzicht

Onze dome camera’s zijn uitgerust met infrarood (IR) leds, waardoor ze ook in totale duisternis duidelijke beelden kunnen vastleggen. Dit maakt ze ideaal voor 24/7 bewaking, zowel binnen als buiten.

Vandaalbestendig

Onze dome camera’s zijn ontworpen om vandalisme te weerstaan. De stevige behuizing en de plaatsing in een koepel maken het moeilijker voor vandalen om de camera te beschadigen. Dit verhoogt de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het beveiligingssysteem.

Situaties waarin een dome camera van pas komt

Woningen

Voor woningen biedt een dome camera uitstekende beveiliging dankzij het discrete ontwerp, de brede kijkhoek en de nachtzichtfunctie. Plaats de camera bij ingangen en andere kritieke punten rond het huis. De vandaalbestendige behuizing zorgt voor extra betrouwbaarheid en bescherming.

Winkelvloeren

In winkels kunnen dome camera’s een breed gebied bestrijken, zoals gangpaden en kassa’s. Hun discrete ontwerp helpt bij het afschrikken van criminelen, zonder goedbedoelende klanten af te schrikken.

Kantooromgevingen

In kantooromgevingen bieden dome camera’s een effectieve manier om zowel openbare ruimtes als individuele werkplekken te bewaken. Ze helpen bij het waarborgen van de veiligheid van werknemers en het beschermen van bedrijfsbezittingen.

Parkeergarages

In parkeergarages kunnen dome camera’s grote gebieden bewaken en verdachte activiteiten detecteren. Hun vandaalbestendige ontwerp maakt ze geschikt voor deze vaak kwetsbare locaties.

Magazijnen

In magazijnen bieden dome camera’s een breed gezichtsveld, waardoor ze ideaal zijn voor het monitoren van voorraadbewegingen en het waarborgen van de veiligheid van werknemers.

Schoolomgevingen

In scholen kunnen dome camera’s worden gebruikt om gangen, klaslokalen en buitenterreinen te bewaken. Hun robuuste ontwerp helpt bij het handhaven van een veilige leeromgeving.

Openbare gebouwen

In openbare gebouwen zoals ziekenhuizen en gemeentehuizen helpen dome camera’s bij het bewaken van gemeenschappelijke ruimtes en het waarborgen van de veiligheid van bezoekers en personeel.

Horeca

In restaurants, bars en hotels kunnen dome camera’s de veiligheid verbeteren door toezicht te houden op eet- en drinkgelegenheden, lobby’s en parkeerterreinen. Hun discrete ontwerp past goed in de esthetiek van dergelijke locaties.

Voorbeelden van dome camera’s van Dutch Security Systems

Dome camera – QHD 2K – Sony 5MP

De Dome camera – QHD 2K – Sony 5MP biedt haarscherpe beelden en is een voordelige optie voor wie op zoek is naar een betrouwbare beveiligingsoplossing. Deze camera is ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Dome camera – UltraHD 4K – Sony 8MP

De Dome camera – UltraHD 4K – Sony 8MP biedt nog scherpere beelden en geluidsopname, waardoor u geen enkel detail mist. Deze camera is perfect voor kritieke bewakingslocaties waar hoge resolutie en extra functionaliteiten essentieel zijn.

Full Color Dome camera – UltraHD 4K – Sony 8MP

De Full Color Dome camera – UltraHD 4K – Sony 8MP biedt dag- en nacht beelden in kleur met UltraHD 4K beeldkwaliteit. Deze camera is uitgerust met geavanceerde nachtzichttechnologie en is ideaal voor 24/7 bewaking in verschillende omgevingen.

Conclusie

Een dome camera biedt talloze voordelen, waaronder een discreet ontwerp, breed gezichtsveld, vandaalbestendigheid, flexibele installatie en uitstekende nachtzichtmogelijkheden. Deze camera’s zijn geschikt voor diverse situaties, zoals winkelvloeren, kantooromgevingen, parkeergarages, magazijnen en scholen.

Heeft u nog vragen over de voordelen van een dome camera of wilt u meer weten over onze beveiligingsoplossingen? Neem contact op met Dutch Security Systems voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen u graag bij het kiezen van de beste oplossing voor uw situatie.

Meer artikelen

Verschillende soorten bewakingscamera’s: welke past bij uw behoeften?

Een dome camera is een populaire keuze voor beveiligingssystemen, zowel in commerciële als particuliere omgevingen. In dit artikel bespreken we wat een dome camera is, wat de voordelen van een dome camera zijn en in welke situaties deze camera het meest geschikt is. Wat is een dome camera? Een dome camera heeft een halve bolvorm…

Lees meer

Beveiligingscamera’s voor de nacht: de beste nachtzichtcamera’s voor 2024

Een dome camera is een populaire keuze voor beveiligingssystemen, zowel in commerciële als particuliere omgevingen. In dit artikel bespreken we wat een dome camera is, wat de voordelen van een dome camera zijn en in welke situaties deze camera het meest geschikt is. Wat is een dome camera? Een dome camera heeft een halve bolvorm…

Lees meer

Volg ons op:

7 dagen per week bereikbaar voor advies

072 202 9024