Ga naar de inhoud

Showroom in Heiloo (NH)

Vertrouwd door méér dan 30.000 klanten

Levenslange gratis service

Veelgestelde vragen

Welke resolutie heb ik nodig voor mijn beveiligingscamera?

Bij het kiezen van een beveiligingscamera speelt de resolutie een belangrijke rol in hoe effectief uw camerasysteem is. Dit artikel legt uit wat resolutie precies betekent, waarom het belangrijk is, en helpt u de juiste keuze te maken tussen de beschikbare opties, zoals QHD 2K, Ultra HD 4K, en Full Color Ultra HD 4K.

Wat is resolutie?

In de context van beveiligingscamera’s verwijst resolutie naar het aantal pixels dat de camera gebruikt om een beeld te vormen. Hoe hoger de resolutie, hoe meer details een camera vastlegt. Resolutie wordt meestal uitgedrukt in termen van het aantal horizontale en verticale pixels, bijvoorbeeld 1920×1080 (Full HD).

Waarom is resolutie belangrijk bij een beveiligingscamera?

Een hogere resolutie betekent duidelijkere en scherpere beelden, wat van groot belang is bij het identificeren van gezichten, nummerborden en andere belangrijke details. Dit is vooral belangrijk in beveiligingssituaties waar nauwkeurige identificatie nodig is om incidenten te onderzoeken of als bewijs te dienen.

De afwegingen bij het kiezen van de juiste resolutie

Bij het kiezen van de juiste resolutie voor uw beveiligingscamera, dient u rekening te houden met de volgende factoren:

  • Gebied van dekking: Grotere gebieden vereisen hogere resoluties om details op afstand te kunnen vastleggen. Voor een grote parkeerplaats is bijvoorbeeld een hogere resolutie nodig om kentekenplaten en gezichten duidelijk te kunnen onderscheiden.
  • Verlichting: Camera’s met hogere resoluties presteren vaak beter in slechte lichtomstandigheden. Camera’s die ook ’s nachts opnamen moeten maken, hebben daarom een hogere resolutie nodig dan camera’s die alleen overdag hoeven te filmen.
  • Behoefte aan detail: Afhankelijk van uw specifieke beveiligingsbehoeften kan een hogere resolutie nodig zijn om voldoende detail vast te leggen. Bijvoorbeeld, bij het bewaken van een juwelierszaak is het cruciaal om zeer gedetailleerde beelden te hebben.
  • Opslagcapaciteit: Hogere resoluties vereisen meer opslagruimte voor de beelden. Dit betekent dat u mogelijk meer of betere opslagoplossingen nodig hebt, zoals grotere harde schijven of cloudopslag.
  • Budget: Beveiligingscamera’s met hogere resoluties brengen vaak hogere kosten met zich mee, zowel qua aanschaf als qua opslag. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen gewenste beeldkwaliteit en beschikbare middelen.

Aanbevolen resoluties voor beveiligingscamera’s

Goede resolutie is cruciaal voor effectieve bewaking. Als er iets gebeurt, wilt u duidelijke beelden die als bewijsmateriaal kunnen dienen en daders kunnen identificeren. Wij bieden daarom beveiligingscamera’s in de volgende resoluties:

QHD 2K

Met een resolutie van 2560×1440 pixels, biedt QHD 2K de mogelijkheid om details zoals gezichten en objecten op middelgrote afstanden duidelijk vast te leggen. Dit type camera is ideaal voor situaties waarin meer detail nodig is dan Full HD kan bieden, maar zonder de hogere kosten en opslagvereisten van 4K. Deze camera’s presteren goed bij daglicht en geven ook ’s nachts heldere beelden. Ze zijn geschikt voor thuisgebruik of in kleine winkels en bedrijfspanden.

Kies bijvoorbeeld voor: een set met bullet camera QHD 2K of een set met dome camera QHD 2K of een set met een audio dome camera QHD 2k

Ultra HD 4K

Met een resolutie van 3840×2160 pixels, is Ultra HD 4K ideaal voor het bewaken van grote gebieden en situaties waar uiterst gedetailleerde beelden nodig zijn, zoals parkeerterreinen, grotere winkelvloeren en openbare ruimtes. Ultra HD 4K camera’s kunnen zelfs bij inzoomen heldere beelden leveren, waardoor ze zeer geschikt zijn voor situaties waarbij identificatie op afstand belangrijk is.

Kies bijvoorbeeld voor: een set met een dome camera UltraHD 4k en geluidsopname.

Full color Ultra HD 4K

Full color Ultra HD 4K camera’s combineren de voordelen van 4K resolutie met full color nachtzicht. Dit betekent dat u zelfs bij weinig licht kleurrijke en gedetailleerde beelden krijgt, wat de identificatie en bewaking aanzienlijk verbetert. Deze camera’s zijn de beste optie die wij bieden op het gebied van resolutie. Full color Ultra HD 4K camera’s zijn perfect voor grotere instellingen en openbare ruimtes waar het essentieel is om zelfs bij weinig licht duidelijke en kleurrijke beelden te krijgen.

Kies bijvoorbeeld voor: een set met een full color dome camera Ultra HD 4K.

Resolutie en opslag

Hogere resoluties vereisen meer opslagruimte en bandbreedte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw netwerk en opslagoplossingen geschikt zijn voor de hoeveelheid data die deze camera’s genereren. Als u een camera koopt als onderdeel van een van onze beveiligingssets, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. U krijgt dan alle benodigde apparatuur voor opslag: een recorder met voldoende opslaggeheugen en/of cloudopslag.

Conclusie

Kortom, de keuze voor de juiste resolutie van uw beveiligingscamera hangt af van uw specifieke behoeften en de context waarin u de camera gebruikt. Door de juiste resolutie te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat uw beveiligingssysteem effectief is in het vastleggen van duidelijke en bruikbare beelden. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste beveiligingscamera? Neem dan vandaag nog contact op met Dutch Security Systems voor professioneel advies en ondersteuning.

Meer artikelen

Welke beveiligingscamera kopen? Uw gids voor de juiste keuze

Bij het kiezen van een beveiligingscamera speelt de resolutie een belangrijke rol in hoe effectief uw camerasysteem is. Dit artikel legt uit wat resolutie precies betekent, waarom het belangrijk is, en helpt u de juiste keuze te maken tussen de beschikbare opties, zoals QHD 2K, Ultra HD 4K, en Full Color Ultra HD 4K. Wat…

Lees meer

Coax of UTP: welke kabel is het beste voor mijn camerasysteem?

Bij het kiezen van een beveiligingscamera speelt de resolutie een belangrijke rol in hoe effectief uw camerasysteem is. Dit artikel legt uit wat resolutie precies betekent, waarom het belangrijk is, en helpt u de juiste keuze te maken tussen de beschikbare opties, zoals QHD 2K, Ultra HD 4K, en Full Color Ultra HD 4K. Wat…

Lees meer

Volg ons op:

7 dagen per week bereikbaar voor advies

072 202 9024