Ga naar de inhoud

Showroom in Heiloo (NH)

Vertrouwd door méér dan 30.000 klanten

Levenslange gratis service

Veelgestelde vragen

Waarom inbrekers niet schrikken van een dummy camera

Stel, u overweegt beveiligingscamera’s te installeren om uw eigendommen te beschermen. U denkt misschien dat een dummy camera voldoende afschrikwekkend is en een voordelige oplossing biedt. Het idee is dat de aanwezigheid van een camera potentiële indringers afschrikt. Helaas schieten dummy camera’s vaak tekort in het bieden van daadwerkelijke beveiliging. In deze blog bespreken we waarom dummy camera’s niet effectief zijn en waarom echte beveiligingscamera’s de voorkeur verdienen.

Wat is een dummy camera?

Een dummy camera is een replica van een echte beveiligingscamera, ontworpen om potentiële indringers af te schrikken door te suggereren dat een gebied onder videobewaking staat. Ze bevatten geen opnameapparatuur en missen de functionaliteit van echte camera’s. Hoewel ze goedkoper zijn dan echte camera’s, brengen ze verschillende nadelen met zich mee.

Waarom een dummy camera niet werkt 

Dit zijn de redenen waarom een dummy camera niet werkt:

Gebrek aan werkelijke beveiliging

Het grootste nadeel van een dummy camera is dat deze geen echte beveiliging biedt. Ze kunnen geen beelden vastleggen, waardoor ze nutteloos zijn bij het verzamelen van bewijsmateriaal na een incident. Als er iets misgaat, hebt u geen opnames om te helpen bij het identificeren van de dader of het bewijzen van wat er is gebeurd. Dit maakt de dummy camera een risicovolle keuze voor serieuze beveiligingsbehoeften.

Slimme criminelen doorzien dummy camera’s

Hoewel dummy camera’s misschien voldoende zijn om gelegenheidsdieven af te schrikken, zullen meer ervaren criminelen snel doorzien dat het nep is. Ze herkennen het gebrek aan kabels, infrarood leds of bewegende onderdelen. Hierdoor kunnen ze ongestoord hun gang gaan, wetende dat er geen daadwerkelijke bewaking is. Dit maakt uw eigendommen kwetsbaar voor inbraak, vandalisme en diefstal.

Geen afschrikwekkend effect op lange termijn 

Dummy camera’s kunnen aanvankelijk een afschrikwekkend effect hebben, maar dit effect is vaak van korte duur. Zodra potentiële indringers doorhebben dat de camera’s nep zijn, verliezen ze hun afschrikwekkende werking volledig. 

Geen mogelijkheid tot monitoring

Echte beveiligingscamera’s bieden de mogelijkheid om live beelden te bekijken en meldingen te ontvangen bij verdachte activiteiten. Dit stelt u in staat om snel te reageren op incidenten en mogelijk de schade te beperken. Dummy camera’s missen deze functionaliteit volledig, waardoor u in het donker blijft over wat er op uw terrein gebeurt.

Voordelen van echte beveiligingscamera’s:

Echte beveiligingscamera’s verdienen dan ook de voorkeur boven de zogenaamde ‘dummy’s’, omdat:

  • Betrouwbare beveiliging en bewijsmateriaal: Echte beveiligingscamera’s bieden betrouwbare beveiliging door continu beelden vast te leggen. Dit is essentieel voor het verzamelen van bewijsmateriaal in geval van een incident en helpt bij het identificeren en vervolgen van criminelen.
  • Afschrikwekkend effect: De wetenschap dat een camera daadwerkelijk beelden opneemt en bewaart, schrikt potentiële indringers veel effectiever af dan een dummy camera, waardoor de veiligheid van uw eigendommen toeneemt.
  • Mogelijkheid tot monitoring en snelle reactie: Met echte beveiligingscamera’s kunt u in realtime uw eigendommen monitoren via smartphone, tablet of computer, meldingen ontvangen bij verdachte activiteiten en direct actie ondernemen.
  • Integratie met andere beveiligingssystemen: Echte beveiligingscamera’s kunnen worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals alarmen en toegangscontrolesystemen, wat zorgt voor een volledige benadering van beveiliging.

Bij het overwegen van beveiligingsoplossingen is het belangrijk om verder te kijken dan de initiële kosten. Hoewel een dummy camera misschien aantrekkelijk lijkt vanwege de lage prijs, wegen de voordelen van echte beveiligingscamera’s ruimschoots op tegen de kosten. 

Conclusie over de dummy camera

Hoewel een dummy camera op het eerste gezicht een goedkope oplossing lijkt, schieten ze tekort in het bieden van de nodige beveiliging en bescherming. Echte beveiligingscamera’s daarentegen bieden betrouwbare beveiliging, geavanceerde technologieën en de mogelijkheid om de beelden in real-time te monitoren. Bij Dutch Security Systems helpen we u graag bij het kiezen van de juiste beveiligingsoplossingen voor uw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel advies en ondersteuning bij de aanschaf en installatie van uw beveiligingscamera’s.

Meer artikelen

Welke beveiligingscamera kopen? Uw gids voor de juiste keuze

Stel, u overweegt beveiligingscamera’s te installeren om uw eigendommen te beschermen. U denkt misschien dat een dummy camera voldoende afschrikwekkend is en een voordelige oplossing biedt. Het idee is dat de aanwezigheid van een camera potentiële indringers afschrikt. Helaas schieten dummy camera’s vaak tekort in het bieden van daadwerkelijke beveiliging. In deze blog bespreken we…

Lees meer

Coax of UTP: welke kabel is het beste voor mijn camerasysteem?

Stel, u overweegt beveiligingscamera’s te installeren om uw eigendommen te beschermen. U denkt misschien dat een dummy camera voldoende afschrikwekkend is en een voordelige oplossing biedt. Het idee is dat de aanwezigheid van een camera potentiële indringers afschrikt. Helaas schieten dummy camera’s vaak tekort in het bieden van daadwerkelijke beveiliging. In deze blog bespreken we…

Lees meer

Volg ons op:

7 dagen per week bereikbaar voor advies

072 202 9024